ITEA is the Eureka Cluster on software innovation
ITEA is the Eureka Cluster on software innovation
01 November 2022 · Source: Orange Sports Forum · Download PDF

Europees ITEA-project Inno4Health

Sportbizz BV (medeoprichter van Orange Sports Forum) is onderdeel van het EU-project “ITEA 19008 INNO4HEALTH”. INNO4HEALTH richt zich op het monitoren van de fysieke en mentale gesteldheid van patiënten en sporters rondom een operatie of topsportprestatie. Het project is gedeeltelijk gefinancierd vanuit RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en is gestart op 1 november 2020. Het consortium voor dit project bestaat uit 39 organisaties uit 7 Europese landen en Canada. Naast SportBizz, zijn vanuit Nederland Philips Electronics Netherlands, PSV Eindhoven, Maxima Medisch Centrum, Thunderbyte.AI, IMEC, TU/e en TNO Holst Centre onderdeel van INNO4HEALTH.

Het doel van INNO4HEALTH is om gebruik te maken van het potentieel van wearables, smart body patches en de technologie om patiënten en sporters thuis te kunnen monitoring. Op basis hiervan zal er een open platform gecreëerd worden waarin data gedreven en gepersonaliseerde oplossingen worden geboden.

Philips ondergaat momenteel een transformatie om een dienstverlener van diverse oplossingen te worden en hiermee maken ze gebruik van nieuwe businessmodellen. Deze strategie stelt Philips in staat om de gezondheidszorg op een positieve manier te beïnvloeden op basis van vier belangrijke doelen, namelijk kostenbesparing, het resultaat van de behandeling verbeteren, de veiligheid van het personeel vergroten en de patiëntervaring te verbeteren. Met INNO4HEALTH kan Philips de zorg uitbreiden tot buiten het ziekenhuis.

INNO4HEALTH streeft ernaar om een platform te bouwen dat diverse componenten en technische mogelijkheden omvat, zoals algoritmen en decision support systems, welke zowel voor de gezondheidszorg als de sporttoepassingen kunnen worden gebruikt.

De Nederlandse partners willen de waarde hiervan aantonen door:

Het project duurt drie jaar en is in november 2020 gestart. Het zal uiteindelijk resulteren in wearables en producten, zoals slimme kleding, voor het langdurig monitoren van patiënten en sporters. Daarnaast leidt het project tot een open platform voor continue monitoring en softwaretoepassingen voor zorgverleners en sportcoaches.

Related projects

ITEA 3 Call 6

INNO4HEALTH

Stimulate continuous monitoring in personal and physical health