ITEA 4 is the Eureka Cluster on software innovation
ITEA 4 is the Eureka Cluster on software innovation
26 February 2001 · Source: Senter website · Download PDF

ITEA Lanceert Roadmap voor software

Op 14 maart 2001 presenteert ITEA tijdens de DATE Conference in München de eerste uitgave van de "Technology Roadmap on Software Intensive Systems". Dit is een visie op de technologische mogelijkheden en ontwikkelingen van software in software intensieve systemen.

 

ITEA (Information Technology for European Advancement) is een Eureka programma voor R&D samenwerkingsprojecten op het gebied van software. Na een snelle start in 1999 omvat het ITEA programma nu een 30-tal projecten, met participatie uit 17 Europese landen en Israël.

 

Binnen deze projecten wordt gewerkt aan strategische, industrieel georiënteerde research, zowel op het gebied van software engineering als op het gebied van de architectuur en essentiële bouwstenen voor geavanceerde systemen, diensten en producten.

 

Nieuwe oproep voor projectvoorstellen

 

ITEA nodigt voor de vierde keer sinds de start in 1999, bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten uit om projectvoorstellen in te dienen. De officiële startdatum voor indiening van voorstellen voor deze "4th ITEA Call for Proposals" is 1 maart 2001. De sluitingsdatum voor het doen van projectvoorstellen is 1 mei 2001.

 

Om een dieptewerking te creëren in de samenwerking tussen diverse industriële sectoren en de academische instellingen, organiseert ITEA een "Proposal Preparation Meeting". Tijdens deze 2-daagse bijeenkomst kunnen deelnemers een eerste aanzet geven tot definitie van projectvoorstellen op basis van -vertrouwelijk - overleg en uitwisseling van research-doelstellingen. Deze bijeenkomst is op 15 & 16 maart 2001 te München, Duitsland.

 

Uitgebreide informatie, ook met betrekking tot aanmelding, staat op de ITEA-website (www.itea-office.org)